2014. december 3.

Home made harry potteres karácsonyfadíszek

Ma két karácsonyfadísz-ötletet hoztunk nektek, habár az ötletek nem a mieink,de a megvalósítás igen, és itt-ott módosítottunk is az eredeti hozzávalókon.






Ahogy a képen is áthatjátok, az aranycikeszt és a házak pontjait számláló homokórák mintájára kis fiolákat készítettünk. Lássuk a lépéseket!

Hozzávalók a fiolákhoz:

- 4 üvegcse (a méret mindegy, amilyet találsz)
- kék-piros-zöld-arany(sárga) gyöngy, amely a roxforti házak színét jelképezi
- kék-piros-zöld-arany(sárga) zsinór, amiből az akasztó készül

A fiolákat megtöltöttem a gyöngyökkel és a nyakán néhányszor áttekeretem a zsinórt, megkötöttem és már kész is a dísz.



A cikesz sem sokkal bonyolultabb, talán csak kicsit időigényesebb. Az ötlet INNEN származik.

Hozzávalók: 

- kartonlap
- arany szalag (olyat választottunk, amelynek merevebb, vastagabb az anyaga, hogy jobban tartson és - ne üssön át a ragasztó rajta - szaténon, selymen, muszlinon átüt)
- ragasztó (ragasztópisztolyos) 
- arany színű karácsonyfadísz

Első lépésként szabadkézzel megrajzoltuk a szárnyakat, Azért nem adunk méretarányokat, mert ezt nektek kell majd a karácsonyfadíszhet mérezetni. A mienk egészen picike, kb 3 centis az átmérője. Ehhez mérten a szrányak 9 centi hosszúak és a legszélesebb ponton 2,5 centisek lettek. Láthatjátok, hogy a szárnyak egy-egy vége tompa. Ahhoz, hogy a gömbre fel tudd ragasztani, be kell hajtani egy apró részt belőle. A tompa résznél illesztettük a gömbhöz a szárnyakat.






Miután megvannak a szárnyak,  a szalagot félbe hajtottuk, láthatjátok, hogy így csupán kicsivel szélesebb csak, mint a szárnynak szán karton. A karton mindkét részsét megragasztóztuk, ráerősítettük az anyagot, majd a felesleges részt levágtuk.




Ha néhány percet száradt a ragasztó, felerősítheted a kapott szárnyakat a gömbre. Ezt is javasolt ragasztópisztollyal tenni, mivel a papírragasztó nem fogja meg a gömb és a szalag felületét.
Ha felragasztottad, a biztonság kedvéért néhány pillanatig még nyomd oda a szárnyat a gömbhöz, amíg a ragasztó megköt. Ezzel kész is a cikeszes karácsonyfadísz. 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése