Útmutató

Írói útmutató

A történet megalkotására 7 hét áll az író rendelkezésére, ez alatt kell azt megírnia, valamint a bétájával átnézetnie. A történet beküldési határidejének (2015. december 4.) túllépése pontveszteséget von maga után.

A történet minimálisan 4000 szavas maximálisan 40.000 szavas lehet (+/– 10%). Arra minden író figyeljen, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására!

Verdana betűtípussal, 14-es betűmérettel, 1,5-es sortávolsággal, sorkizártan kell a történeteket benyújtani. A könnyebb olvashatósága miatt érdemes a bekezdéseket tagolni.

Erősen ajánlott a történeteket teljes körű (tartalmi, formai, stb.) bétázás alá vonni. Ha bizonytalanok vagytok egy-egy szó helyesírását illetően, inkább keressetek utána megbízható forrásban, mint sem pontlevonásban részesüljetek.

A történetét az írónak fejléccel ellátott word dokumentumban (doc, docx) kell benyújtania, ahol az alábbi szempontok alapján szükséges bemutatnia az írását.
A története címe:
Szereplők:
Kulcsok:
Műfaj:
Korhatár: (minden esetben köteles feltüntetni az író a történet korhatárát)
Figyelmeztetések: (AU, OOC stb.)
Leírás: (a történet rövid bemutatását és a szerző önálló megjegyzéseit tartalmazhatja)

Amennyiben a történetben más szerzőhöz tartozó idézet, kép, zene stb. szerepel, azt a történet legvégén az író köteles lehivatkozni. A történetben a kitalált saját varázsigéket és varázstárgyakat érdemes lehivatkozni.

A benyújtott történeteknek a választott és kapott kulcsokra kell épülnie úgy, hogy az író mindegyiket a szabályzatnak megfelelően felhasználja.

Gyakori hiba a kötőjel és a gondolatjel elvétése valamint a nevek, helyszínek, varázstárgyak helytelen írása. Ezekre figyeljetek, ha bizonytalanok vagytok, nézzetek utána, kérjetek segítséget!

Képkészítői útmutató

A kép megalkotására három hét áll az alkotó rendelkezésére, ez alatt kell azt elkészítenie, és bármiféle technikai segítséget megszerveznie. A kép beküldési határidejének (2015. november 6.) túllépése pontveszteséget von maga után. A benyújtott képnek a választott és kapott kulcsokra kell épülnie úgy, hogy az alkotó mindegyiket a szabályzatnak megfelelően használja fel.

A kép lehet rajzolt, szerkesztett, montázsolt, festett etc. Bármilyen technikával készülhet, de ami a legfontosabb, hogy az alkotás jó minőségű és jól látható felbontású legyen (például festmény esetén egy jó minőségű fotót küldjetek az eredeti alkotásról). Az ideális, legkisebb felbontású képméret 1024x768. 

A képek megalkotása során teljes mértékben élhettek az alkotói szabadsággal, bárki után mintázhatjátok a karaktereket, lehet fantázia szülte rajz, vagy épp egy montázs bárkiről, akit megfelelőnek találtok a képre. Csinálhattok beállított fotókat, a lényeg, hogy a kulcsoknak megfelelően tegyétek.

A képet az alkotónak fejléc melléklettel ellátva kell benyújtania (jpg/jpeg, png vagy tiff formátumban), ahol az alábbi szempontok alapján szükséges bemutatnia a képet.
A kép címe:
Szereplők:
Kulcsok:
Műfaj:
Korhatár: (minden esetben köteles feltüntetni az alkotó a kép korhatárát)
Figyelmeztetések: (AU, OOC stb.)
Leírás: (a kép rövid bemutatását és az alkotó önálló megjegyzéseit tartalmazhatja)

A megjelölt képformátumoktól abban az esetben térhet el az alkotó, ha a kép azt feltétlenül megkívánja, de ezt minden esetben jeleznie kell a szervezők felé. Bármit is használtok fel az internetről a kép megalkotásához, kérjük, hivatkozzátok le a biztonság kedvéért.


Képregény-készítői útmutató

A képregény megalkotására öt hét áll az alkotó rendelkezésére, ez alatt kell azt elkészítenie, és bármiféle technikai segítséget megszerveznie. A képregény beküldési határidejének (2015. november 20.) túllépése pontveszteséget von maga után. A benyújtott képregénynek a választott és kapott kulcsokra kell épülnie úgy, hogy az alkotó mindegyiket a szabályzatnak megfelelően használja fel.

A képregény bármilyen technikával készülhet, használhattok fotókat, rajzolhatjátok magatok, etc. Ami a legfontosabb, hogy az alkotás jó minőségű és jól látható felbontású legyen. A képregényben elmondott történetnek minimálisan 6 képkockából kell állnia, de nem haladhatjátok meg a 42 képkockát.
A képregény megalkotása során teljes mértékben élhettek az alkotói szabadsággal, bárki után mintázhatjátok a karaktereket, bármi lehet az elmondott történet, a lényeg, hogy a kulcsoknak megfelelően építsétek fel az alkotásotokat. A képregényt idén semmilyen esetben sem készíthetitek egy már publikált fanfiction megjelenítésére.

A képregényt az alkotónak fejléc melléklettel ellátva kell benyújtania (jpg, gif vagy pdf formátumban), ahol az alábbi szempontok alapján szükséges bemutatnia azt:
A képregény címe:
Szereplők:
Kulcsok:
Korhatár: (minden esetben köteles feltüntetni az alkotó a képregény korhatárát)
Figyelmeztetések: (AU, OOC stb.)
Leírás: (a képregény rövid bemutatását és az alkotó önálló megjegyzéseit tartalmazhatja)

A megjelölt formátumoktól abban az esetben térhet el az alkotó, ha a kép azt feltétlenül megkívánja, de ezt minden esetben jeleznie kell a szervezők felé. Bármit is használtok fel a képregény megalkotásához, kérjük, hivatkozzátok le a biztonság kedvéért.

Videószerkesztői útmutató

A videó megalkotására négy hét áll az alkotó rendelkezésére, ez alatt kell azt elkészítenie, és bármiféle technikai segítséget megszerveznie. A videó beküldési határidejének (2015. november 13.) túllépése pontveszteséget von maga után. A benyújtott videónak a választott és kapott kulcsokra kell épülnie úgy, hogy az alkotó mindegyiket a szabályzatnak megfelelően használja fel.

A videó bármely filmből készülhet, vagy akár az alkotó által megrendezett is lehet. Bármilyen technikát alkalmazhattok, de ami a legfontosabb, hogy az alkotás jó minőségű és jól látható felbontású legyen. A videó nem lehet képekből (pl. rajzokból) összeállított diavetítés, ami nem jelenti azt, hogy nem szúrhattok közbe 1-2 kimerevített képet, ha azt a történetvezetés megkívánja. A videóban elmondott történetnek minimálisan 3 percnek maximálisan 10 percnek kell lennie (+/- 10%). Ehhez hozzájöhet még pluszban az intro és a stáblista.

A videó megalkotása során teljes mértékben élhettek az alkotói szabadsággal, bárki után mintázhatjátok a karaktereket, bármi lehet az elmondott történet, lehet zenei aláfestéssel, szinkronhanggal, szöveg alámondással, akár feliratokkal is, a lényeg, hogy a kulcsoknak megfelelően építsétek fel az alkotásotokat. A videót idén semmilyen esetben sem készíthetitek egy már publikált fanfiction megjelenítésére.

A videót az alkotónak fejléc melléklettel ellátva kell benyújtania (avi vagy mpeg4 formátumban), ahol az alábbi szempontok alapján szükséges bemutatnia azt:
A videó címe:
Szereplők:
Kulcsok:
Műfaj:
Korhatár: (minden esetben köteles feltüntetni az alkotó a videó korhatárát)
Figyelmeztetések: (AU, OOC stb.)
Leírás: (a videó rövid bemutatását és az alkotó önálló megjegyzéseit tartalmazhatja)

Bármit is használtok fel a videó megalkotásához, kérjük, hivatkozzátok le a biztonság kedvéért.0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése