2014. december 23.

Holnap kezdődik a publikálási szakasz

Kedves Olvasók és Zsűritagok!

Néhány órán belül - holnap délelőtt 11 órakor - felkerül az első karácsonyi történet az oldalra. Addig is amíg belevethetitek magatokat az olvasás örömeibe, szeretnénk újra ismertetni a pontozás szabályait. Katt a továbbra a sablonért és a részletekért!




Először is a sablon, amely mentén pontozhattok:
1. Karácsony-faktor: 
2. Összbenyomás: 
3. Összkép: 
4. Szereplők kulcs: 
5. Páros-kémia: 
6. Karácsonyi tradíciók-kulcs: 
7. Karácsony szelleme-kulcs: 
8. Titkos kulcs

Pontjaitokat 1 és 10 között adhatjátok, ahol 1 a legrosszabb, míg 10 a legjobb adható pontszám.

A szempontok sorjában:
1. Karácsony-faktor: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy a karácsony szelleme mennyire hatja át a történetet, sikerült-e az írónak megidéznie az ünnep hangulatát)
2. Összbenyomás: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy neki, mint kívülálló olvasónak mennyire tetszett a történet összességében, szubjektív meglátásainak itt adhat hangot)
3. Összkép: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy a történet mennyire jól szerkesztett, logikusan felépített és mindent, ami a forma és tartalom összhangjára vonatkoztatható, valamint azt, hogy a történetben mennyire gördülékeny a megfogalmazás, milyen a mondatok megszerkesztettsége, mennyire tudja az olvasót bevonni a történetbe. Ide tartozik továbbá a helyesírás kérdésköre is)
4. Szereplők kulcs: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy milyen a történetben a fő- és mellékszereplők megjelenítése, ez megfelel-e a fejlécben feltüntetetteknek)
5. Páros-kémia: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy a központi párosnak a választott szempont (non canon, canon, slash, mentor, barátság) szerinti viszonya mennyire jól kidolgozott)
6. Karácsonyi tradíciók-kulcs: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy milyen mértékben érvényesül a választott kulcs, megfelel-e a kritériumoknak)
7. Karácsony szelleme-kulcs: (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy milyen mértékben érvényesül a választott kulcs, megfelel-e a kritériumoknak)
8. Titkos kulcs (itt azt pontozza a kritikaíró és a zsűri, hogy milyen mértékben érvényesül a választott kulcs, megfelel-e a kritériumoknak)

Itt olvashatjátok a kulcsokat.

Kérünk mindenkit, hogy a pontozás során tartsa tiszteletben az író szabadságát, és a véleményezés során minden esetben legyen udvarias.

Áldott, szeretetben eltöltött, békés, boldog karácsonyt kívánunk!

Aidemera és Bellinda

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése