2015. február 3.

Luthien Lovemagic a WWCh-ról

Kedves Szerzők, Szervezők, Olvasók!

Elöljáróban annyit jegyeznék meg, hogy a történeteket olvasva az fogalmazódott meg bennem, hogy egy meglepően jó mezőny indult ezen a kihíváson. Változatosak voltak a történetek. Volt slash, hetero történet, sőt barátságra épülő is. Tetszett, hogy nem csak egynemű kapcsolatokról és nem csak hetero kapcsolatokról olvashattunk, hanem megjelentek a családi és baráti kötelékek. Ebből a szempontból el voltunk kényeztetve.

A bevezetőből az tűnhet ki, hogy tökéletesek a történetek. Ez azonban nincs így. Két problémakört emelnék ki:

1. Helyesírás/stilisztika/felépítés: Nem egy történetnél okozott problémát, hogy tartalmilag nagyon kellemes történetet hozott létre az író, de vagy a helyesírás, vagy a felépítés miatt nehezen lehetett végigolvasni, sőt, volt olyan történet is, ami talán bétázva sem volt, mert az írója szisztematikusan elrontotta a központozást, a történet egésze folyamán. Egy-két ilyen hiba még nem jelent semmit, de egy egész történeten át olvasni eléggé kellemetlen volt. A másik problémát nálam a tagolás hiánya jelentette, ami nehezítette az olvasást, legyen a történet bármennyire is jó. Ezek mellett inkább az elírások, lehagyott betűk, ragok domináltak, amik nem rontottak szinte semmit az olvasásélményen.

2. Kulcsfelhasználás: A legtöbb történetnél azt vettem észre, hogy nehézkes volt a kulcsfelhasználás, néhány csak belekerült, mert kellett. Ez nem feltétlenül hiba, mert annyi kulcsot kellett beilleszteni, hogy ez egy elég nagy feladat lehetett az íróknak, így ezt szervezői oldalról átgondolnám legközelebb, mert a kevesebb sokszor több. Bár azért akadtak jó kulcsfelhasználások is, ezek az adott történetnél/történeteknél megemlítésre is kerültek.

Amiről még a történetek kapcsán szót ejtenék, az a kedvenc történetem ezen a kihíváson. Az pedig DianaRL: Szívhangok című írása. Nagyon megszerettem ezt a történetet. Sok érzelem, érzet keveredett benne, amitől lüktetett, élt az első sortól az utolsóig. Gratulálok ehhez a történethez.

Akikről szót kell még ejtenem, azok a szervezők és a zsűritársak. Nagyon jó volt a csoportban a hangulat, a szervezők jól vezették a versenyt, és minden kérdésünkre gyorsan válaszoltak, bármilyen kérdés/probléma merült fel. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben, mert egy jó csapatból maradtam volna ki, ha nemet mondok.

Köszönöm, hogy itt lehettem!

Mindenkit üdvözöl:

Luthien Lovemagic


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése